На 21 март 2024 г. по програмата на младите омбудсмани в "Месеца на науките и изкуствата" се състоя ден на изкуствата и културата

На 21 март 2024 г. по програмата на младите омбудсмани в

На 21.03.2024 г. в библиотека „Захарий Княжески“ се проведе поредният ден от „Месец на науките и изкуствата“ – Изкуства и култура.

Идеята за този прекрасен образователен форум е на младите омбудсмани Валентин Глушков и Станимир Тодоров, силно подкрепен от Обществения посредник на Община Стара Загара – г-жа Сотирова.

Този ден се превърна в празник за всички участници и зрители. Програмата беше много разнообразна и пъстра. Това беше още една възможност да представят своята работа и да се изявят училищните групи по интереси по Национални програми и Национални проекти!

Събитието беше запомнящо се и много интересно. Учениците от различни школи и направления показаха своя разнообразен талант и желание да се изявят на сцена. Много емоции, вълнения, първо излизане на сцена, нови приятелства и единност и подкрепа  имаше във фоайето и залата на библиотеката. Всички изпълнения заредиха публиката с позитивна енергия, усмивки, вдъхновение и щастие!

В този ден се включиха талантливите ученици от групи и школи в различни направления на:

ЦПЛР Стара Загора
ППМГ „Гео Милев“
ГПЧЕ „Ромен Ролан“
СУ „Максим Горки“
НУМСИ „Христина Морфова“
ПГ по СД „Инж. Недьо Ранчев“
ОУ „Самара“
ОУ „Кирил Христов“
ОУ „Веселин Ханчев“

Голяма, но много приятна  изненада за всички беше  фотоизложбата „Фолклорът и аз! Красотата на младостта предаваме в бъдещето“ на Петя Тодорова, училищен психолог в ГПЧЕ „Ромен Ролан“. Провокирана от красивите фолклорни костюми на участниците, от тяхната красота и уникално излъчване, тя пресъздава чрез фотообектива магията на нашия фолклор!

Благодарим на екипа на библиотека „Захари Княжески“ за гостоприемството и подкрепата във всичките дни на форума. Благодарности на Младия омбудсман Валентин Глушков и заместник младия омбудсман Станимир Тодоров за споделената тяхна мечта и нейната реализация; на учениците от Съвета на младите омбудсмани, които се включиха в организацията; на всички участници, които направиха образователния форум уникален!

Това събитие нямаше да се случи без огромната подкрепа и всеотдайност на Петя Тодорова, Радка Радева и Дима Петкова от ГПЧЕ „Ромен Ролан“ и ППМГ „Гео Милев“- един невероятен екип! И не на последно място- специални благодарности и на г-жа Сотирова за всичко! Защото се подкрепи една идея, с която се чувстваме горди, че нашият красив град  и нашата страна имат стабилно бъдеще в лицето на младите хора!

„Изкуство и култура“ е последното събитие от образователния форум „Месец на науките и изкуствата“. Но само за сега. Поздравления за всички, които се включиха в това нелеко предизвикателство! Надяваме се да има все повече амбицирани и креативни млади хора, които да организират и да участват в подобни мероприятия. Нека тази инициатива на младите омбудсмани се превърне в традиция!

 

Размер на шрифта: A A A