На 14 март 2024 г. по програмата на младите омбудсмани в "Месеца на науките и изкуствата" се състоя ден с насоченост “Stem“ профил

На 14 март 2024 г. по програмата на младите омбудсмани в

На 14 март 2024 г., когато светът празнува рождения ден на числото 3.14, по програмата на младите омбудсмани в Месеца на науките и изкуствата, се състоя ден с насоченост “Stem“ профил.

Изключително интересно беше представено направлението.

Смятаме, че то срещна най-голям интерес от началото на месеца.Нямаше минута, в която фоайетата и салона на Регионална библиотека „Захарий Княжески“, където се проведе събитието, да не беше препълнено от ученици и любознателни граждани.

Всъщност, фокусът на организаторите бяха петокласниците, шестокласниците и седмокласниците, на които им предстои да направят информиран избор на своето бъдещо кариерно развитие.

12 училища и Клуб „Забавна астрономия“ към ЦПРЛ се представиха по възможно най-атрактивен и завладяващ начин. Ентусиазирани ученици и учители, искащи да покажат какво са научили, както и да си сверят часовниците с другите, в продължение на повече от 6 астрономически часа се раздаваха максимално.

С какво ще се запомни този необикновен STEM-ден?

Красиви щандове, прекрасни и талантливи млади хора.

В изложението се видяха 3D принтери и техните произведения. Учениците бяха щастливи,че виждат такъв уред и,че имат възможността да работят с него.

Химията и Биологията също не отстъпиха по посещаемост и гледаемост. Опити,опити и пак опити. Различни по химичен състав вещества се смесваха. Една лаборатория на открито се получи.

Математиците смятаха задачи и тестваха знанията на гостите.

На мъжката част много допаднаха представените електрически проводници и схеми. Имаха възможност да работят с тях и да генерират ток и студен въздух.

Интересно нали?

Аз бих казал повече от интересно!

Представиха се презентации от ГПЧЕ“Ромен Ролан“ и Клуб по киберсигурност и етично хакерстово към ППМГ “Гео Милев“.

Празнува се рождения ден на числото P и се говори за и с изкуствен интелект.

И двете презентации бяха изключителни и заслужено получиха аплодисментите на успелите да влязат в салона.

В заключение – удовлетворени сме от протичането на деня и много щастливи!

Доказахме, че младите старозагорци са импулса на бъдещето!

Очакваме с нетърпение последният ден от месеца на науката и изкуствата с направление изкуство на 21.03.2024г.

 

Размер на шрифта: A A A