Благотворителната инициатива „Чудната елха“ и тази година обедини младите хора на Стара Загора

Благотворителната инициатива „Чудната елха“ и тази година обедини младите хора на Стара Загора

Като изключително успешна определят тазгодишната благотворителна инициатива „Чудната елха“ нейните организатори – Младите омбудсмани - Валентин Глушков и Станимир Тодоров, и общественият посредник на община Стара Загора Иванка Сотирова. Каузата бе закупуването на занимателни игри и пособия за Центрове за настаняване от семеен тип, които да бъдат от полза на децата, настанени в тях. Целият месец декември бе изпълнен с различни активности, организирани от младите хора на Стара Загора.

Ръководството на Млада Загора - кмет, омбудсмани и съветът към тях, Младежки общински съвет, както и десетки старозагорци, прегърнаха идеята и успяха да запалят искрата на доброто в сърцата на своите съграждани. Учениците и децата от ДГ № 66 „Детски рай“, ГПЧЕ „Ромен Ролан“, СУ „Максим Горки“,  ПГКНМА „Проф. Минко Балкански“, СУ „Тодор Каблешков“, IV ОУ „Кирил Христов“, V ОУ „Митьо Станев“, VI ОУ „Св. Никола“, XI ОУ „Николай Лилиев“, IX ОУ „Веселин Ханчев“ и ППМГ „Гео Милев“ активно се включиха в дейностите, които допринесоха за успешното приключване на традиционната инициатива.

Младите хора единодушно решиха, че ще продължат съвместните дейности с ЦНСТ, за да могат да общуват с децата, настанени в тях през цялата година, включвайки ги в различни кампании и прояви.

Организаторите изказват дълбока признателност към всички, които по един или друг начин за допринесли за детските усмивки, както и за благородното дело. Те си пожелаха този заряд и ентусиазъм да продължи и през 2024 година. Специално благодарствено писмо изпрати до Младите омбудсмани и обществения посредник директорът на социалните заведения – ЦНСТ БУ и ЦНСТДМУ, Нели Баджакова.

Размер на шрифта: A A A